Visi pažįsta naminę baltą mišrainę, silkę pataluose ar krabų lazdelių salotas. O kas, jeigu norisi kažko skanaus ir dar neragauto? Atrinkome net 38 išbandytus ir puikius salotų ir mišrainių receptus!
Jeigu ieškote idėjų, ką naujo, įdomaus, bet nesudėtingo paruošti šventiniam stalui, skubame į pagalbą! Pristatome net 42 karštus patiekalus, kurių daugelį, beje, galima pasigardžiuojant ragauti ir atvėsusius!
Žiemos šventės jau čia pat! Kiekvienas pradedame vis labiau ieškoti, kokių skanėstų pagaminti šventiniam stalui, kuo nustebinti namiškius ir svečius, ką naujo ir dar neragauto išbandyti. Tokiu metu nemažiau svarbu, kad maisto gaminimas netrūktų ilgai, daugiau laiko liktų kitiems pasiruošimo darbams.
Artėjant Kūčioms, suskumbame ieškoti įdėjų šventiniam stalui. Kartais norisi nostalgiškų, metai iš metų gaminamų patiekalų, o kartais ieškome kažko modrnesnio, bet kad būtinai atitiktų tradicijas. Kiekvienas receptas yra kruopščiai parinktas, atsižvelgiant į tradicijas. Čia rasite įvairių patiekalų – nuo tradicinių žuvies receptų iki naujoviškų variantų, kuriuos verta išbandyti šios šventės metu. Įvairiapusiškas receptų pasirinkimas leis kiekvienam rasti sau labiausiai patinkančias idėjas. Tad nėra ko laukti – atraskite naujus skonius ir praturtinkite savo Kūčių vakarienę išskirtiniais patiekalais!
Grybai tikrai vienas universališkiausių ingredientų. Juos galima įdaryti su įvairiais įdarais, gardinti silkę, ruošti kotletukus, kepti pyragėlius, gaminti troškinius, sriubas, užkandžius ir dar daug įvairių gardumynų. Jie puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui.
Rasite ir klasikinių, daugelio jau pamėgtų patiekalų ir galbūt dar neragautų ir nematytų, kurias rekomenduojame išbandyti. Beje, rasite ir daugybę receptų be majonezo!
Šįkart TV3 laidos „La maistas“ žiūrovų lauks netikėtumas. Į kulinarinę kelionę apie svarbiausias Velykų tradicijas šį sekmadienį kvies ne laidos vedėjas Gian Luca Demarco, bet jo bičiulis, taip pat Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Pastarasis ne tik atskleis svarbiausias lietuviškas Velykų tradicijas, bet ir kvies pasigaminti du gardžius patiekalus, idealiai tinkančius šventiniam stalui. Juk ši šventė be kiaušinių neįsivaizduojama!
Jei laikotės pasninko ar tiesiog ieškote idėjų vakarienei be mėsos ar šventiniam stalui, mes turime, ką pasiūlyti! Pristatome net 32 puikius receptus, pagal kuriuos pagaminsite ir įprastą, ir šventinę vakarienę ir daugybę gardžių užkandžių. Skanaus!
Kepta višta yra puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdienai. Gardžią, sultingą ir su traškia odele vištą iškepti tikrai nesunku, galima naudoti įvairius prieskonius, paukštį įdaryti skirtingais įdarais, pasirinkti vis kitus kepimo būdus.
Vištienos suktinukai puikiai tinka ne tik įprastiems šeimos pietums ar vakarienei, tačiau ir šventiniam stalui, kai norisi nustebinti bei skaniai pradžiuginti. Juos gaminant kaskart galima improvizuoti pasirenkant vis kitokius įdarus. Recepte, kurį jums parodysiu, karaliauja džiovinti pomidorai, mocarela ir pesto padažas, nes ši trijulė abejingų nepalieka.